KookJij

Pakketjes van zalmforel en Limburgse sjink

Een heerlijk pakketjes van zalmforel en limburgse sjink recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pakketjes van zalmforel en Limburgse sjink te bereiden

BEREIDINGSWIJZE
1. Bekleed een bakblik met vetvrij papier.
Kwast het bakpapier in met wat gesmolten boter.
2. Ontdoe de zalmforelfilets met een pincet zorgvuldig van eventuele graten.
3. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
4. Druppel een beetje citroensap erover.
5. Leg een takje verse dragon op elke filet of bestrooi ze met 1/4 eetlepel gedroogde dragon.
6. Verdeel de uienringen over de zaimforelfilets. Omwikkel de filets met een grote plak Limburgse sjink. Pakketjes indien nodig met cocktailprikker vastzetten.
7. Leg de zalmforelfilets met de huidkant naar beneden op het bakbllk.
8. Royaal de gesmolten boter over de vis verdelen.
9. Zet het geheel circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van
180°C. Als de ham goudbruin wordt, is de vis gaar.
10. Lekker met charlotte-aardappelen en spitskool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst