KookJij

Paccheri Pinolo e Vongole

Een heerlijk paccheri pinolo e vongole recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Una Belle Spaghettata
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paccheri Pinolo e Vongole te bereiden

Spoel de kokkels onder koud, stromend water.
Gooi kokkels met kapotte schelp weg.
Controleer of alle kokkels gesloten zijn.
Geopende de schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze zich alsnog sluiten, kun je ze gebruiken.
Doe de kokkels in een grote pan, leg deksel erop en verwarm de kokkels tot ze zich openen (na ca. 30 seconden). Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien.
Kook de pasta.
Rooster de pijnboompitjes in een diepe
koekenpan of pan met dikke bodem goudbruin.
Voeg de olijfolie en de teentjes knoflook toe.
Verhit de olijfolie en laat de knoflook een klein
beetje verkleuren.
Laat de teentjes in de saus liggen of als je wilt, kun je ze eruit halen.
Hak de peterselie fijn, houd een derde ervan
apart en voeg de rest samen met de tomaten en
wijn toe aan de saus. Leg een deksel op de pan,
warm de saus op en zet het vuur uit.
Meng de pasta samen met de kokkels door
de saus en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de rest van de peterselie en de
basilicum.

Eet smakelijk

PADRE PASQUALE

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik ben verbaasd hoeveel verschillende pasta gerechten er zijn, dit gerecht komt uit Napels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Lia Nu wordt het nog mooier, het moet zijn 80 gr. sorry Hans:)
ps kan net voor €2.95
hns

hns zegt:
Lia. Je hebt gelijk,maar het kan ook best met minder. Ik koop pijnboompitten in de aanbieding of bij de Marokkaan. Maar ik heb geleerd dat je ze ook kunt vervangen door sesamzaad, maar dan niet zoveel, naar smaak.
Die jongens in Napels maken zich er niet zo druk over kennelijk. mvg Hans:):)
Lia Olthof

Lia Olthof zegt:
Kocht zakje met 75 gram inhoud aan pijnboompitten a €2,95 .Voor dit gerecht is 800 gram pijnboompitten nodig .

Niet iedereen heeft een tuin met daarin een pijnboom !!!
Onbetaalbaar gerecht ,is mijn mening