Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas en scharrelei
PT30M
Ossenhaas en scharrelei
Een heerlijk ossenhaas en scharrelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas en scharrelei te bereiden
Boontjes en tartaar:
Maak de gehakte ossenhaas aan met olijfolie, dressing, peper en zout. Meng de spekjes met de dressing en maak de boontjes hiermee aan. Breng 1 liter water aan de kook met een flinke scheut azijn en zout. Het water zachtjes laten doorkoken en de eitjes (zonder schaal) één voor één hierin 3 minuten pocheren.
Presentatie:
Verdeel de boontjes over de borden en leg hier de aangemaakte frisée omheen. Doe de tartaar in een steker, leg deze op het midden van de boontjes leg het gepocheerde eitje hier weer bovenop.
Maak de gehakte ossenhaas aan met olijfolie, dressing, peper en zout. Meng de spekjes met de dressing en maak de boontjes hiermee aan. Breng 1 liter water aan de kook met een flinke scheut azijn en zout. Het water zachtjes laten doorkoken en de eitjes (zonder schaal) één voor één hierin 3 minuten pocheren.
Presentatie:
Verdeel de boontjes over de borden en leg hier de aangemaakte frisée omheen. Doe de tartaar in een steker, leg deze op het midden van de boontjes leg het gepocheerde eitje hier weer bovenop.