Recept
« Terug naar recepten
					
						Opor Daging (Indoneschische Boeuf)
						PT210M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Opor Daging (Indoneschische Boeuf)
Een heerlijk opor daging (indoneschische boeuf) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lambert de Bruijn
								
																
									Bereidingstijd:
									 210 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Lambert
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Opor Daging (Indoneschische Boeuf) te bereiden
 Snijd het vlees in blokjes.Maak de uien,de knoflook,de kemiries en de geschilde gember-en laoswortel kort met een staafmixer heel fijn.Verhit de olie in een braadpan en fruit het ui-kruidenmengsel met de ketoembar,de djinten,de seré en salaam lichtbruin.Bak de blokjes rundvlees mee totdat ze rondom bruin zijn.Blus het met een scheutje heet water af en roer de santen erdoor.Voeg zout naar smaak toe.Laat het rundvlees met de deksel op de pan in 2 1/2 á 3 uur gaar stoven. 
Serveer er rijst, atjar en kreopoek bij.
									Serveer er rijst, atjar en kreopoek bij.
                    
bobbeltje zegt: