KookJij

Oosterse sperziebonen - snijbonen

Een heerlijk oosterse sperziebonen - snijbonen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: kookmap
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse sperziebonen - snijbonen te bereiden

1.Water met wat zout aan de kook brengen.
2.Ondertussen de bonen afhalen en in schuine stukken van ± 4 cm snijden.
3.De bonen ± 3 a 5 minuten laten koken (of wat langer tot bijna beetgaar; zie opm) en daarna afgieten in een vergiet. Apart houden tot gebruik.
4.De olie in een wok verhitten en de knoflook 1 minuut wokken (niet te bruin laten worden, goed roeren.
Dan komijn + mosterdzaad ook 1 minuut erbij wokken. Nu de kurkuma + ketoembar erbij en weer 1 minuut wokken.
5.Dan de tomaatstukjes toevoegen en 1 à 2 minuten wokken tot ze zacht zijn.
6.De bonen gaan nu in de wok bij de kruiden en tomaten. Goed roeren.
7.Toevoegen: gember + suiker + wat citroensap naar smaak en eventueel nog wat zout. Laat alles nu zachtjes sudderen tot de bonen naar jouw smaak gaar zijn. Proeven en indien nodig bijkruiden.
8.Vóór het serveren de verse koriander of peterselie erover strooien.
(Vind je het geheel te droog dan kun je een heel klein beetje kokend water of bouillon toevoegen, maar het moet niet al te vochtig zijn)

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Zelf vind ik het lekker om een beetje sambal of boemboepasta erdoor te roeren bij het wokken, maar daar moet je van houden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Ach dat wist ik niet, of toch wel, vorige week iets gelezen. Nou Beterschap Anna, van ons allemaal weet ik zeker. ;););)
fabita

fabita zegt:
Anna is ziekjes, erg hé?
Veel beterschap toegewenst, we kunnen niet zonder jou, zie je wel!:(:o:?
truitje

truitje zegt:
Fabita, Anna kennende haalt ze die kleine foutjes er wel uit hoor. :p:p:p Bij mij zijn de weken ook altijd te kort om al die lekkere recepten uit te proberen, maar eens komt het ervan. Plannen lukt ook niet altijd, komt vaak iets tussen. Groetjes Gerda ;););)
fabita

fabita zegt:
Had iets in de oven en heb mijn tekst niet nagekeken, vol tikfouten zie ik. Allee, heb geen correctiewerk meer, ook lekker rustig.
fabita

fabita zegt:
Het staat op de site, maar niet het oorspronkelijk recept, maar met abrikozen en gember. Bij het oorspronkelijke had ik opgeschreven dat het lekker was, maar dat is eeuwen geleden toen de kinderen nog klein waren, denk ik. Vandaar ook nog geen foto en zou ik binnenkort de andere versie proberen (die heb ik ingestuurd) Dus ffkes geduld, straks mislukt het helemaal. Eigenlijk heb ik ter weinig tijd om alles te maken wat ik wil proberen. Gr.:p
truitje

truitje zegt:
Ik heb nog een beetje over waarvan ik straks een foto zal maken en dan het recept plaatsen. Maar ik ben heeeeel erg benieuiwd naar jouw schoenlapperstaart, ik kan bijna niet wachten, of staat het al ergens tussen jouw recepten? Groetjes Gerda:p:p:p:p
fabita

fabita zegt:
Leuk dat je het laat weten.
Ben benieuwd welke je gemaakt hebt. Zal volgende week ook eens weer schorseneren proberen, zit nu omringd door kookboeken, we hebben het erg druk met eters deze dagen. Vind het leuk om "oude" recepten en ingrediënten te maken. Ga volgende week weer schoenlapperstaart bereiden. Gr.:p;)
truitje

truitje zegt:
De schorseneren waren heerlijk, ik had een recept gevonden bij "Okke houdt van...." en verder nog een link. Heerlijk. :p:p:p
truitje

truitje zegt:
m.z. kreeg ik :?:?:?
truitje

truitje zegt:
Hallo kookgenoten, ik ga verder zoeken, wat een hulp krijg ik toch altijd. Dank je wel Anna en Fabita. Morgenavond ga ik ze maken met aardappeltaart erbij dus ik ga een recept zoeken wat niet in de oven hoeft. Fabita, dat ik ze met handschoenen moet schoonmaken krijg ik al als tip van de groenteboer. Ik ga verder kijken bij vergeten groenten. Ik heb ook een site gevonden, misschien leuk voor jullie, "Okke houdt van ...." en dan allerlei soorten groenten. Dank jullie wel, Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Hoi Gerda,
Er staan er een paar op KookJij;)
http://www.kookjij.nl/recepten/00011151/Vergeten_Groenten_-_Schorseneer.html
truitje

truitje zegt:
Het was ook erg lekker. Vandaag heb ik schorseneren gekocht, die heb ik nog nooit gegeten laatstaan klaargemaakt, maar heb jij toevallig een recept daarvoor of een verwijzing naar een recept, ik heb al zitten zoeken maar kan geen keuze maken. B.v.d. Groetjes Gerda :p:p:p
fabita

fabita zegt:
GEWELLLLDDDDIGGGG Gerda, bedankt voor je reactie. Morgen heb ik bezoek en maak 3 nieuwe gerechten, ik hoop dat ik tijd heb om er foto's van te maken.:p:D;):)
truitje

truitje zegt:
VERRRRUUUKKKKEEEELLLIJK. Het was een heerlijke combinatie, deze boontjes met de aardappelpuree. :p:p:p:p Groetjes Gerda
truitje

truitje zegt:
Nog even, de puree staat in de oven ;);)