KookJij

Recept voor Oma's recept

Een heerlijk oma's recept recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
  2. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Laat de tomaten wellen in heet water.
Prik er met uw vleesvork een tomaat uit en pel de tomaten.
Ondertussen heeft u de uien fijn gesneden
en in een kom gedaan met een scheutje azijn peper/zout en suiker.
Het harde stuk van de tomaten verwijderen en de rest in kleine stukjes snijden en ook bij de uien in de kom doen/
Roer het geheel om en laat het afkoelen in de ijskast.
Lekker voor op brood maar ook als dresser.
Het is lekker fris, goed in de zomer te eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertie59

bertie59 zegt:
:p
Wil

Wil zegt:
:p:Dkijk weer even :D:D
emma

emma zegt:
Lijkt me lekker!:D
liske

liske zegt:
Lekker met verse basilicum of peterselie erin!!
Yoke

Yoke zegt:
Ik ken dit recept...
superlekker op warme dagen :):):)
wil

wil zegt:
:p
Hallo, de zomer komt er weer aan;)
Dus deze recept is onmisbaar voor in de sla voor op brood voor vele doel einde te gebruiken
ERG FRIS EN LEKKER (GEZOND);)
wil

wil zegt:
Hoi, Nicolette
Dat stond er al?
Geef eerst een klein sneetje in de tomaten voordat u ze in heet water doet
dan is het velletje makkelijk te pellen
Gebruik hiervoor een vleesvork om de heten tomaten vast te huden
:):p:o:D:(
r-amende

r-amende zegt:
het ziet er herlijk uit afz ron:D
susanne

susanne zegt:
ik ga dit recept zeker proberen lijkt me erg lekker fijne paasdagen groetjes susanne
Nicolette

Nicolette zegt:
Hallo,
Een tip om tomaten nog gemakkelijker te kunnen pellen: snijd ze kruislings in aan de onderkant, even wellen in kokend water en dan laten schrikken in ijskoud water. Pellen wordt een fluitje van een cent :)
Klinkt wel als een lekker recept, ik ga het zeker proberen :p
groetjes en fijne Paasdagen
Nicolette