Ik heb meestal een pakje met cheddarplakjes in huis.
Ik snijd een plakje in 4 stukken en vouw elk stuk dubbel. Dat leg ik dan op de appel. Je kunt de kaas zo dik maken als je wilt en de appel ook, als het geheel maar past in de baconreep.
Recept
« Terug naar recepten
Oesters met appel
PT15M
Oesters met appel
Een heerlijk oesters met appel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vis en Schaaldieren Judith Ferguson 1986
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesters met appel te bereiden
De bacon in repen snijden iets breder dan de oesters.
De kaas in stukken snijden ± even groot als de oesters.
De appel in 4en snijden, klokhuis verwijderen en in plakken snijden.
Leg een stuk kaas op een stuk appel en op de kaas een oester.
Wikkel een baconreep eromheen en zet vast met een cocktailprikker.
Zet ze onder de grill tot de bacon knapperig is. Draai éénmaal om.
De kaas in stukken snijden ± even groot als de oesters.
De appel in 4en snijden, klokhuis verwijderen en in plakken snijden.
Leg een stuk kaas op een stuk appel en op de kaas een oester.
Wikkel een baconreep eromheen en zet vast met een cocktailprikker.
Zet ze onder de grill tot de bacon knapperig is. Draai éénmaal om.