KookJij

Nagasari

Een heerlijk nagasari recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Jeff - C. van Galen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nagasari te bereiden

Vulling:
Vermeng rijstmeel met 250 ml kokosmelk in een kom.
Kook de resterende kokosmelk, suiker, zout en vanillesuiker en pandan extract of blad.
Op middelgroot vuur roeren totdat het gaat koken.
Voeg daarna het mengsel van kokosmelk en rijstenmeel toe.
Roer tot het deeg dik is.
Neem dan de pan van het vuur.

Bananenblad verpakking:
Neem een gewassen bananenblad van 12 cm breed.
Spreid 1 eetlepel van het deegmengsel in het midden van het blad.
Leg daarbovenop in het midden 1 plak banaan.
Bedek het vervolgens met het deegmengsel.
Blad aan weerzijden dichtvouwen en boven en onderkant naar elkaar toevouwen, ondersteboven in de stoompan.
In ongeveer 25 minuten gaarstomen.
Gekoeld serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jennifer Agerbeek

Jennifer Agerbeek zegt:
Hallo, ik heb hier een vraag over:
bij het recept staat bananenblad of plastic folie maar bij de bereiding lees je niets meer over de folie, wat wordt daar dan mee gedaan? Bekleedt men de stoompan dan met de folie en doet men daarna de pudding en banaan er bij en stoomt men dat dan of hoe zit dat?