Recept
« Terug naar recepten
					
						Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui
Een heerlijk muffins met brugge goud en gekarameliseerde ui recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									20 stuks personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									kaasrecepten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui te bereiden
  Doe 50 g boter in een pan en smelt op een zacht vuurtje. 
Als de boter warm genoeg is leg je de uienringen en stukjes in de pan en zet het vuur een beetje hoger. Voeg 2 el suiker toe en laat de uien karameliseren.
Doe de bloem in een kom en meng met maïzena. Voeg het bakpoeder toe samen met peper en zout, eieren, melk, gesmolten boter, Brugge Goud en de gekarameliseerde stukjes ui en de tijm toe.
Roer tot u een glad mengsel heeft. Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 25 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°.
Werk af met de gekarameliseerde uienringen.
  
									Als de boter warm genoeg is leg je de uienringen en stukjes in de pan en zet het vuur een beetje hoger. Voeg 2 el suiker toe en laat de uien karameliseren.
Doe de bloem in een kom en meng met maïzena. Voeg het bakpoeder toe samen met peper en zout, eieren, melk, gesmolten boter, Brugge Goud en de gekarameliseerde stukjes ui en de tijm toe.
Roer tot u een glad mengsel heeft. Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 25 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°.
Werk af met de gekarameliseerde uienringen.
                    
bertal zegt:
Ik zou het zo doen zoals het in het recept staat.
Ze moeten namelijk eerst karameliseren.
succes. m.v.g. Bert:);)