KookJij

Mousseline aardappelen

Een heerlijk mousseline aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousseline aardappelen te bereiden

Kook de geschilde aardappelen in watr met zout gaar.
Maak ze vervolgens fijn met stamper of pureeknijper.
Doe het in een pan en zet op een laag vuur.
Bewerk de puree krachtig met een houten lepel en voeg boter, eierdooiers en nootmuskaat toe.
De puree moet warm genoeg zijn om de eierdooiers te binden.
Als de puree mooi glad en wit is, de room erdoor roeren om de puree een normale en romige consistentie te geven.
Spuit met een spuitzak mooie toefjes van deze puree en laat ze licht kleuren onder de salamander of grill en serveer direct uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo joep,
wat een eer om met dit recept bij jullie op de kaart te komen.
Bedankt voor de leuke reactie:)m.v.g. Bert
joep

joep zegt:
Een heel erg leuk recept wij proberen het zeker dit jaar bij ons op de kaart te brengen m.v.g. joep henk:);):p:D:(:o:?
bertal

bertal zegt:
Hallo Belinda.
Bedankt voor de leuke reactie,:);)
m.v.g. Bert Allers
Belinda

Belinda zegt:
Erg leuk recept, ik ga het zeker proberen en waarschijnlijk staat het met de kerst ook op tafel.