Het recept dat ik meekreeg is natuurlijk het authentieke recept, maar omdat ik thuis nog een bloemkooltje in de koelkast had liggen kwam ik op het idee om het recept naar mijn idee aan te passen.
Ik heb het originele recept als leidraad gebruikt en zo is dit recept met een twist en hier en daar wat veranderingen dus ontstaan.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd
Authentieke recepten zijn er eigenlijk niet om aan gesleuteld te worden,
toch kan ik dat soms niet laten (shame on me).
Tijdens een paar dagen fietsen hebben we het mooie stadje Doesburg
aangedaan en daar hebben we een bezoek gebracht aan de plaatselijke
mosterdfabriek annex museum waar nog steeds op ambachtelijke wijze
boerenmosterd gemaakt wordt.
Na een rondleiding en demonstratie waarbij de eigenaar op ludieke wijze
zijn ambacht demonstreerde mochten we natuurlijk ook de mosterd
proeven en toen we daarna in de winkel eindigden kon het natuurlijk ook
niet anders dan dat ik met een aantal potten mosterd de deur weer uitging.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd te bereiden
- Snij het spek in hele dunne reepjes en snipper de ui fijn.
- Smelt de boter (niet helemaal bruin) en bak hierin het spek/ui mengsel aan.
- Snipper de bloemkool in hele kleine stukjes en doe deze bij het spek/ui mengsel, fruit dit geheel ongeveer een kwartiertje.
- Doe dan de bloem erbij, schep het goed door elkaar tot een glad mengsel en laat de bloem zachtjes garen, zorg dat je goed door elkaar blijft scheppen en dat het niet aanbrandt.
- Giet dan beetje bij beetje de melk en (warme) bouillon erbij en meng alles goed door elkaar.
- Doe dan de mosterd erbij en meng weer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog eventjes zachtjes koken totdat de bloemkool zacht genoeg is.
- Voeg als laatste de room toe en warm het goed door voordat je het serveert.
- Serveer in een bord of soepkop en garneer met wat fijngesneden lente ui.
 
                    





 
					


