KookJij

Mosselroomsoep

Een heerlijk mosselroomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselroomsoep te bereiden

Kook de mosselen op hoog vuur in de wijn tot ze open zijn.
Giet af en vang het kookvocht op.
Laat ze iets afkoelen en haal de mosselen uit hun schelp.
Dek alle mosselen af en zet ze weg.

Smelt wat boter in een ketel en voeg knolselderij, prei, knoflook, tijm en een scheut witte wijn toe.
Doe de deksel erop en laat 5 minuten doorkoken.
Zeef het overgebleven mosselnat en vang het op in een grote maatbeker, vul dit aan met de visbouillon tot 1 ½ ltr. Giet de bouillon in de ketel met groenten en voeg de safraan en de tomaten toe.
Kook het geheel 30 minuten op een laag vuur.
Laat de soep iets afkoelen en pureer de groenten.
Schenk de soep door een grove zeef en daarna door en fijn zeef in een schone ketel. Breng aan de kook en roer room, zout en versgemalen peper erdoor.
Haal de pan van het vuur en voeg de mosselen toe, zodat deze warm worden. (Pas op dat ze niet meer koken!)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
hvandermeij,
Moet je zeer zeker doen, succes:);)
m.v.g. Bert
hvandermeij

hvandermeij zegt:
Lijkt mij erg lekker , ga hem gauw uit proberen:p:p