Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn
Het is weer mosseltijd!!!
Dit heerlijke recept, met een Aziatisch tintje, kwam ik in een van mijn vele
kookboeken tegen.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Thailand
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Het grote boek met vis & zeevruchten/ Beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn te bereiden
- Borstel de mosselen schoon en verwijder de baarden. Gooi alle beschadigde en open mosselen, die niet sluiten als je ze dichtdrukt, weg.
- Was de mosselen goed.
- Verhit de olie in een(mossel)pan. Bak hierin 4 minuten op laag vuur de ui, knoflook, het citroengras en de Spaanse peper. Roer af en toe.
- Voeg de wijn en de vissaus toe en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken.
- Doe de mosselen in de pan en schud ze goed door elkaar. Doe het deksel op de pan, zet het vuur hoger en kook de mosselen 4-5 minuten, tot de schelpen zich openen.
- Voeg de basilicum toe en serveer met rijst, frietjes of brood met kruidenboter en een salade.
 
                    





 
					
