KookJij

Millefeuille á la créme Patissiére

Een heerlijk millefeuille á la créme patissiére recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Millefeuille á la créme Patissiére te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Rol het deeg uit op het aanrecht tot een grote, dunne lap van ca 1 mm.
Steek er rondjes uit of gebruik bloemenvormpjes.
Bak de deegvormpjes volgens de aanwijzigingen op de verpakking goudbruin en gaar.
Klop de maizena, suiker en eieren in een kom tot een schuimige massa.
Snijd het vanillestokje overlangs open en breng dat samen met de melk aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg het eimengsel al roerend toe.
Blijf ongeveer 2 min. goed doorroeren en stort het mengsel in een kom.
Verwijder het vanillestokje en blijf tijdens het afkoelen roeren tot een gladde massa ontstaat.
Spatel tenslotte de roomboter door de créme.
Schep de poedersuiker in een schaaltje eb voeg er druppelsgewijs wat water aan toe tot een glad papje ontstaat.
Breng dat op kleur met enkele druppels kleurstof of bietensap.
Bestrijk de helft van de deegvormpjes met het glazuur en laat drogen.
Vul de deegvormpjes met de créme en eventueel fruit naar smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst