KookJij

Meesterlijke mergpijp op toast

Een heerlijk meesterlijke mergpijp op toast recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meesterlijke mergpijp op toast te bereiden

1. Leg de mergpijpen een nacht in koud water (noodzakelijk!).
2. Breng water aan de kook met een snuifje zout er in. Duw met de duim het merg zachtjes en langzaam uit het been. Duw aan de smalste kant. Ga heel voorzichtig te werk! Als het goed gedaan is, bekomt u nette ronde tonnetjes merg.
3. Kook de tonnetjes op een middelmatig vuur in het water. Er bestaat geen kooktijd. Het merg is gaar als er geen rozige tint meer te zien is. Liever wat langer koken dan te weinig.
4. Haal de tonnetjes voorzichtig uit het water en leg ze op een snijplank.
5. Schil en snijd de sjalotjes in fijne blokjes. Stoof ze gaar (niet bruin) in een bakpannetje met wat olie. Toast het brood en verdeel het in rechthoekjes.
6. Leg de stukjes toast op het serveerbord. Snijd met een scherp mes de mergtonnetjes in schijfjes (dikte naar wens) en leg die op de toastjes. Bestrooi met zwarte peper uit de molen en wat zeezout. Schep daarboven wat sjalotjes.

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

Ik volg nogal wat kookprogramma's op de buis. Een hobby is nu eenmaal een hobby. Overigens tot vreugde van mijn echtgenote. Dit gerechtje heb ik zien maken als 'skill test' in Masterchef professionals (Monica - Michel Roux) op BBC2. Omdat ik zelf bouillons en fonds maak, kreeg ik het idee de beenderen uit de rundsschenkels te halen en er deze als voorgerechtje de dag nadien te gebruiken (we hadden eters in huis). Een boerensucces! Het is weliswaar een caloriebom en men moet de smaak ervan kunnen waarderen. Voor ons en voor onze gasten was het werkelijk top!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst