Recept
« Terug naar recepten
					
						Mediterrane witte bonensoep 
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mediterrane witte bonensoep
Een heerlijk mediterrane witte bonensoep  recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Onbekend
								
																																
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mediterrane witte bonensoep te bereiden
Uien pellen, en in niet al te kleine stukken snijden. paprika van zaadlijsten en zaden ontdoen, en ook in stukken snijden. tomaten pellen, van zaad ontdoen en in grove stukken snijden. Knoflook pellen en fijn snijden. 
In een ruime pan met dikke bodem de ui in wat olijfolie glazig bakken, uit de pan nemen en apart zetten. Hierna de paprika even aanbakken, en ook apart zetten.
Eventueel wat extra olie in de pan doen, en hierin het rundvlees rondom bruin bakken. Spekblokjes en de knoflookteentjes toevoegen, deze heel even mee bakken daarna alles afblussen met de rode wijn. Bouillonblokje, tomaten, rozemarijn, laurier en paprikapoeder toevoegen en alles ruim een uur op een heel laag pitje (of in de oven) laten sudderen.
Hierna de uien, en ongeveer een kwartier later de paprika toevoegen en deze ook mee laten stoven. Als het vlees bijna gaar is, de uitgelekte witte bonen toevoegen, en deze nog ongeveer 15 tot 20 min mee verwarmen (niet helemaal stuk laten koken). Voor de juiste dikte eventueel nog wat bouillon toevoegen.
Op smaak brengen met wat (zwarte) peper en zout, bestrooien met vers gehakte peterselie, en gloeiend heet opdienen.
Serveren met kruidenboter (van roomboter!), Parmezaanse kaas en knapperig stokbrood of ciabatta.
									In een ruime pan met dikke bodem de ui in wat olijfolie glazig bakken, uit de pan nemen en apart zetten. Hierna de paprika even aanbakken, en ook apart zetten.
Eventueel wat extra olie in de pan doen, en hierin het rundvlees rondom bruin bakken. Spekblokjes en de knoflookteentjes toevoegen, deze heel even mee bakken daarna alles afblussen met de rode wijn. Bouillonblokje, tomaten, rozemarijn, laurier en paprikapoeder toevoegen en alles ruim een uur op een heel laag pitje (of in de oven) laten sudderen.
Hierna de uien, en ongeveer een kwartier later de paprika toevoegen en deze ook mee laten stoven. Als het vlees bijna gaar is, de uitgelekte witte bonen toevoegen, en deze nog ongeveer 15 tot 20 min mee verwarmen (niet helemaal stuk laten koken). Voor de juiste dikte eventueel nog wat bouillon toevoegen.
Op smaak brengen met wat (zwarte) peper en zout, bestrooien met vers gehakte peterselie, en gloeiend heet opdienen.
Serveren met kruidenboter (van roomboter!), Parmezaanse kaas en knapperig stokbrood of ciabatta.
                    