KookJij

Mediterraan tomatenbrood

Een heerlijk mediterraan tomatenbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mediterraan tomatenbrood te bereiden

Ris de blaadjes van de takjes kruiden. Kneed in een kom de broodmix,sceutje olie, tijm en rozemarijn tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom onder een theedoek 15 minuten rijzen. Kneed het deeg goed door en rol het op een met bloem bestoven werkblad goed uit. Was de tomaatjes en dep ze droog. Maak van het deeg een ronde bol en druk hem iets plat. Druk de tomaatjes in het deeg en laat nog eens 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel het brood met wat olijfolie en strooi er grof zeezout over. Bak het brood in 25 minuten gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
weer gemaakt in zesvoud tijdens mijn kerstdiner"s. heerlijk
MARIANNE

MARIANNE zegt:
Er was nog zo'n heerlijk broodrecept,van de laatste show.Wie weet wat ik bedoel met olijven was dat in een bakblik...Alvast Bedankt!
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
Ga hem straks maken voor bij de pasta:p
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
kan nooit slecht zijn, en o zo gemakkelijk!!;)