Recept
« Terug naar recepten
Mediterraan tomatenbrood
PT90M
Mediterraan tomatenbrood
Een heerlijk mediterraan tomatenbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterraan tomatenbrood te bereiden
Ris de blaadjes van de takjes kruiden. Kneed in een kom de broodmix,sceutje olie, tijm en rozemarijn tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom onder een theedoek 15 minuten rijzen. Kneed het deeg goed door en rol het op een met bloem bestoven werkblad goed uit. Was de tomaatjes en dep ze droog. Maak van het deeg een ronde bol en druk hem iets plat. Druk de tomaatjes in het deeg en laat nog eens 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel het brood met wat olijfolie en strooi er grof zeezout over. Bak het brood in 25 minuten gaar.
feyenoordmama zegt: