Recept
« Terug naar recepten
					
						Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht
gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze
Nederlandse trots is.
Goed vullend en voedzaam door de rode linzen en de kikkererwten die erin
zitten.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									The Green kitchen travels (in eigen keuken gemaakt en aangepast en met eigen foto)
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira te bereiden
- Verhit een beetje olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ongeveer 5 minuten. Roer af en toe tussendoor om te voorkomen dat het aanbrandt.
 - Voeg de vier specerijen toe en roer goed door.
 - Wanneer de specerijen goed beginnen te geuren, voeg je de tomatenpuree, de tomatenstukjes (met nat), de groentebouillon, de kikkererwten en de linzen toe. Dit geheel laat je zo'n 30 minuten sudderen.
 - Voeg als laatste het citroensap toe.
 - Schenk de soep in koppen/borden en dien het gerecht op met gesneden bladpeterselie of koriander.
 
                    