KookJij

Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse trots is. Goed vullend en voedzaam door de rode linzen en de kikkererwten die erin zitten.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: The Green kitchen travels (in eigen keuken gemaakt en aangepast en met eigen foto)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira te bereiden

  1. Verhit een beetje olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ongeveer 5 minuten. Roer af en toe tussendoor om te voorkomen dat het aanbrandt.
  2. Voeg de vier specerijen toe en roer goed door.
  3. Wanneer de specerijen goed beginnen te geuren, voeg je de tomatenpuree, de tomatenstukjes (met nat), de groentebouillon, de kikkererwten en de linzen toe. Dit geheel laat je zo'n 30 minuten sudderen.
  4. Voeg als laatste het citroensap toe.
  5. Schenk de soep in koppen/borden en dien het gerecht op met gesneden bladpeterselie of koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst