KookJij

Manti

Een heerlijk manti recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Manti te bereiden

Kneed de bloem met het ei en wat water tot een glad deeg.
Bedek het deeg met een natte theedoek en laat het een half uurtje rusten op een warme plek.
Snijd de ui in stukjes en bak dit samen met het gehakt in 2 eetlepels boter gaar.
Breng op smaak met gehakte peterselie, zout en peper.
Verdeel het deeg in twee gelijke porties op een met bloem bestoven werkblad
en rol het uit tot een dikte van 2 mm.
verdeel het uitgerolde deeg in vierkantjes van 3 cm.
Verdeel het vleesmengsel over de helft van de vierkantjes,
maak de randjes vochtig met water en plak de andere helft van het deeg erop.
Druk de randjes goed dicht!
Kook de manti in zout water totdat ze naar de oppervlakte komen drijven
(dit duurt ongeveer een kwartier) en draai dan het gas laag.
Pers de knoflook uit boven de yoghurt met een beetje zout en klop dit goed door.
Smelt 2 eetlepels boter en doe hier de rode peper of paprikapoeder bij.
Wegzetten.
Laat de manti uitlekken en doe ze in borden.
Giet hier de knoflookyoghurt over en dan een beetje van de gesmolten boter met rode peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Yes!! Eindelijk het juiste recept gevonden! Heb het eens gegeten maar nooit het recept gevonden, tot nu! Heb het gemaakt zoals jij schreef, met peper dus maar heb wel het gehakt er rauw ingedaan, heeerlijk, thanx!:);):p
virginia

virginia zegt:
Hoi Ayse,
Ik doe er altijd rauwe gehakt in met peterselie en ui?
Zo zie ik dat het ook hier gemaakt word en krijgt het deeg tijdens het koken een lekkerdere smaak.
Ik maak altijd een botersausje door een eetlepel tompuree erdoor te doen met iets rode peperpoeder.;)
ayse

ayse zegt:
Anna smaken verschillen iedereen die bij mij Manti met peper gegeten hebben vinden dat juist erg lekker,laatst had ik het gemaakt met sumac en vond mijn zus het minder lekker omdat het dan zurig smaakte. By The Way!! mijn familie en kennissen houden niet van Sumac:p;).
Maar goed het was te proberen:p
Weet je trouwens dat er ook zoete rode peper bestaat;)
Groetjes,Ayse:D
annaguzeltas

annaguzeltas zegt:
over je mante moet e helemaal geen rode peper doen alleen sumac, nl rode peper maakt het heet en dit is en gerecht wat niet pittig is,groetjes anna
ayse

ayse zegt:
Hi annaguzeltas.
Ik bedoel moet ik dan minder sumac eroverheen gebruiken dan mijn peper??:p;)
Bij mijn recept doe ik ook knoflook door de yogurt..
Groetjes,Ayse:)
annaguzeltas

annaguzeltas zegt:
ik gooi er helemaal geen rode peper op, alleen sumac dat geeft een apart smaak je wat ik eens doe is een klein beetje knoflook in de yoghurt zelf::)
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Hallo Anna.

Dat ga ik volgende keer er ook eens overheen doen.
sumac is vrij grof en inderdaad zurig..gebruik je dan minder dan peper???
Groetjes,Ayse:D
annaguzeltas

annaguzeltas zegt:
Wat ik er altijd over doe, ipv de rode peper, is sumac, dit is een zuurkruid te verkrijgen in turkse winkels