KookJij

Lumpers

Lekkere snack met kleefrijst en kipvulling
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Mevr. Lies Flohr
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lumpers te bereiden

Zet de drumsticks op met een bouillonblok en laat ze zachtjes garen. Doe het water, pandanblad, santen en zout in een grote pan en doe er de gewassen kleefrijst bij, kook dit al omroerend tot het water verdampt is, ongeveer 10 minuten en draai het gas uit. Doe de rijst over in een rijststomer, of een groot vergiet met deksel die je op een grote pan kokend water zet, en laat de rijst nog 45 minuten gaar stomen. Rooster de gehakte kemirienoten en bak ze samen met de gehakte uien en alle kruiden en voeg hier de kleingepluisde kip en santen bij, laat dit alles wat verdampen tot je een smeuïg mengsel hebt wat niet té nat mag zijn. Leg velletjes folie klaar van 10x10 cm. Druk met natte handen een bolletje rijst uit op de folie(dit gaat goed met nog een laagje folie erop en dan met een klein deegrollertje uitrollen) leg hierop in het midden een laagje kipvulling en rol de rijst dicht, draai de uiteinden van de folie op als een snoepjesverpakking. Deze kun je invriezen en opwarmen in de magnetron.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is een heerlijke indische snack die ik altijd op voorraad in de vriezer heb zitten evenals loempia's rissolles pasteitjes en bah-paobroodjes, gauw iets lekkers als er onverwacht bezoek komt. Dit recept komt van wijlen Mevrouw Lies Flohr die Indische kooklessen gaf en geweldige recepten wegleerde.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Lekker!:p