KookJij

Linzensoep met tomaat en bleekselderij

Een heerlijk gevulde, winterse soep!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wim Overdevest
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzensoep met tomaat en bleekselderij te bereiden

Snipper de gepelde ui en knoflook.
Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder eventueel de scherpe zaden en snijd de peper in repen.
Snijd de schoongemaakte worteltjes in blokjes en de bleekselderij in smalle boogjes.
Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de spekjes zachtjes circa 1 min.
Voeg de ui, knoflook, Spaanse peper, worteltjes en bleekselderij toe en bak het geheel zachtjes nog zo'n 3 min. en roer het mengsel af e toe door.
Roer de tomaten met het vocht, de in reepjes gesneden gedroogde tomaten en de linzen door het groentemengsel en giet er 1 liter water bij.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep, afgedekt, zachtjes circa 45 min. koken tot de linzen gaar zijn.
Roer de soep af en toe door.
AFWERKING:
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Geef de geraspte kaas er apart bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Foutje kan wel ingevroren worden.
YCW

YCW zegt:
Waarom kan de soep niet ingevroren worden?
M.vr.gr. Y
bertal

bertal zegt:
Hallo mdc:
Gebruik maar groene linzen, heb het recept aangepast:):)
m.v.g. Bert Allers
mdc

mdc zegt:
Hallo Bert,
Vraag:Wat voor een soort linzen neem je?Lijkt me zeer lekker.
Groetjes :):p