KookJij

Limoentaartje

Een ingredient dat niet meer zo vaak ter sprake komt de laatste tijd is zoete gecondenseerde melk. Vlak na de oorlog in de veertiger jaren van de vorige eeuw mocht ik soms het blikje uitlikken. In mijn herinnering iets heerlijks toen. Door de familie werd het in allerlei toetjes gebruikt en in Zuid Amerika wordt het nog steeds gebruikt in desserts.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limoentaartje te bereiden

  1. Doe alle droge ingrdieneten in een keukenblender en draai tot alles goed is gemengd en we half-fijne korrels hebben.
  2. We werken er dan de gesmolten boter door tot we een homogene massa hebben.
  3. Dit wordt in de springvorm gedaan  (met opstaande randen) en in de oven op 180 graden Celsius afgebakken.
  4. Laat afkoelen en smeer dan de "taartkorst" met eiwit en bak nog eens 2 - 3 minuten af. (Dit voorkomt dat de korst zacht wordt als de taart wordt afgebakken met vulling)
  5. Meng de dooiers goed door de gecondenseerde melk en roer er dan de citrussappen door tot een homogeen mengsel.
  6. Vul de afgekoelde taartkorst met de citrus-vulling en schuif het geheel 15 minuten in de oven, die nog steeds op 180 graden Celsius staat.
  7. Dan goed laten afkoelen. (zet de taart gerust 1 of meerdere uren in de koeling)
  8. Geef er stijfgeslagen slagroom bij met voor de zoetekauwers nog een lepeltje poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Als het niet wordt gebruikt bij de koffie of bij de thee, maar bij het dessert, geef er dan een glaasje Riesling Spätlese Beerenauslese of Trockenbeerenauslese bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst