KookJij

Limburgse rijstevlaai

Een heerlijk limburgse rijstevlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zo bakten ze bij ons thuis de rijstenvlaai,heerlijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse rijstevlaai te bereiden

Melk verwarmen. Rijst en suiker erin strooien, aan de kook brengen en op heel laag vuur in 12 minuten gaar koken. Custardpoeder oplossen in 1 eetlepel melk, in een straaltje door de rijst roeren en 1 minuut laten koken. Laten afkoelen,af en toe roeren. Bodem: gist mengen met suiker en 4 eetlepels melk,15 minuten laten staan. Bloem zeven, in midden kuiltje maken en gistmengsel erin schenken, boter en ei toevoegen. Zout op bloem strooien en 3/4 van de melk in het kuiltje schenken, omroeren en tot soepele deegbal kneden. Afgedekt op een warme plaats 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden C. Het deeg uitrollen tot een ronde lap en de vorm ermee bekleden. Bodem regelmatig inprikken. Deeg afdekken en nog 30 minuten laten rijzen. Eidooiers en likeur door rijstepap roeren. Eiwitten met zout stijf kloppen en snel door de rijstepap spatelen.Vulling op deeg scheppen, gladstrijken. Vlaai in het midden van de oven in 30 minuten gaar bakken. Uit de oven halen en de vlaai 5 minuten laten afkoelen,op een rooster verder laten afkoelen. Dan vlaai versieren met slagroom, chocolade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cornelia

cornelia zegt:
Goed voor herhaling,
een 10.
carlijn

carlijn zegt:
Nou deze ga ik echt wel proberen!!yumyum! Ik woon in Zuid Afrika en hier hebben ze de limburgse vlaaien niet... Bakken dus :-)!!