KookJij

Limburgs Dühvelkesfleisj (Duiveltjesvlees)

Een heerlijk limburgs dühvelkesfleisj (duiveltjesvlees) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgs Dühvelkesfleisj (Duiveltjesvlees) te bereiden

Vlees aanbraden en apart de champignons aanbakken.
Daarna uien en geweekte nasi kruiden toevoegen bij het vlees
even doorbakken.
Dan ketchap, azijn en ketchup erdoor roeren.
De pepersaus nu maken en erbij kiepen.
Nu de voorgebakken champignons erbij en doorroeren.
Het geheel een uurtje op een laag vuurtje laten sudderen.
Op het laatst de groentes erdoorheen scheppen en even mee laten warmen.
Nu opdienen met rijst, pasta of frites en wat blik- perziken of abrikozen.

Mijn kookverhaal (Smokey Bear)

Is een authentiek limburgs recept net als zuurvlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik ga deze toch eens maken, lijkt me lekker. Heb het ook bij mijn favo's gezet,
Groet Els
Smokey Bear

Smokey Bear zegt:
Beste Bietje Het klopt wat jij zegt maar vergeet niet dat er ook heel veel Limburgers als militair in Indonesië zaten vandaar dat het hier met een twist ingeburgerd is
Bietje

Bietje zegt:
Ik wil niet te kritisch zijn maar van origine is dit een Indonesisch gerecht. Het is misschien jou variant maar zeker niet Limburgs.
smokey

smokey zegt:
Henny... iedereen moet het zo maken zoals die wil en kissebissen over een lettertje meer of minder doe ik ook niet. maar bekijk een ding Limburg is groter dan ten zuiden van Sittard! Hier schrijven wij ook anders en nog een ding is dat er vroeger alleen schapenvlees in gebruikt werd en wel dat van de Mergelander ...toch smakelijk eten gewenst hoe het dan ook geschreven of genoemd mag worden. Mvg:p
liske

liske zegt:
Op smulweb.nl staat een soortgelijk recept 'duvelkesvlees,' iedereen doet erin wat 'ie lekker vindt, maar het principe blijft hetzelfde:nasikruiden, champignons, ketjap en vlees, rund of varken of kip of lam, als het maar poulet is.
Henny Hoornenborg

Henny Hoornenborg zegt:
ik kom even terug op dit recept.zo als ik het maakt gebruik ik hier voor varkensvlees ook de ingredienten zijn
kloppen niet,dit zijn mijn woorden ook de naam van dit recept is
DUVELTJES VLEES.
Smokey

Smokey zegt:
He Liske, dr staat ook bentang bij dus.... is het ook ketjap en aangezien veel limburgers ook de goede dingen meebrachten uit de oost is dat een smaakmakertje extra.
liske

liske zegt:
Hoi Smokey. Bedoel je met ketchap soms de ketjap benteng manis? Lijkt me niet echt Limburgs, maar wel lekker!
Smokey

Smokey zegt:
;) Smakelijk eten
Henny

Henny zegt:
Smokey bedank voor de mail.en jou recept is prima smokey
Smokey

Smokey zegt:
Hoi Jenny en Henny. Met dat laatste maïs erwten paprika bedoelde ik dat het erbij gevoegd kon worden naar believen. Paprika was net als de maïs niet echt oerlimburgs maar sinds de jaren 60 is suikermaïs wel geïntergreerd net als al eerder de paprika. Je kunt er van alles bij doen eigenlijk heel vroeger bestond het gerecht alleen met veel peper en peulvruchten als bijlage.
jenny

jenny zegt:
Ik ben 'n Limburgse en heb er wel 'ns van gehoord...Echter op velerlei wijzen bereid. Ik zal 't tzt 'ns bereiden!!! Het zal zeer zeker heerlijk smaken!!!
Henny

Henny zegt:
Hoi Jenny
dit is geen recept van mijn,Smokey Bear daar is het van jenny ik gaf alleen een tip,jenny wat jou vraag was met mais erwten??weet ik niet??zo als de paprika zal er zeker lekker in wezen ook kun je bij zo recept zelf weten wat van kruiden zo als wat er ook lekker er bij in smaakt is kruidnagel.
jenny

jenny zegt:
Wat wordt bedoeld op die laatste regel met mais erwten paprika?
Henny

Henny zegt:
dit is een goed recept ook heb ik het een tijd geleden dit gemaakt ik had hier ook een recept van en je kunt ook varkensvlees gebruiken maar met rundvlees is de smaak beter en in dit recept mist ik laurierblad dit zijn mijn worden.verder is het prima.