KookJij

Licht pittige Oosterse maaltijdsoep met noedels, paksoi, kip en taugé.

Het is wel grappig, als er in een recept vermeld staat, dat je diverse ingrediënten al roerend aan de kook moet brengen en ondertussen de kip moet snijden...... :) Dat gaat mij niet lukken …. misschien een octopus? Oké, ik heb alles afgemeten en gesneden in schaaltjes klaar staan en zo kun je achter elkaar alle benodigde ingrediënten in volgorde toevoegen en staat deze verrukkelijke maaltijdsoep binnen 30 minuten te dampen in je bord. .Qua bereiding heb ik iets van het originele recept afgeweken, omdat rauwe paksoi door mijn man niet zo gewaardeerd wordt. ( behalve als salade uiteraard) Ik heb de hardere witte delen en zachtere groene delen na elkaar apart verwerkt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Licht pittige Oosterse maaltijdsoep met noedels, paksoi, kip en taugé. te bereiden

  1. Breng 1 liter water met het kippenbouillon tablet , de sambal naar keuze , 1 el ketjap en 1 el pindakaas al roerend aan de kook.
  2. Voeg de voorbereide noedels volgens de verpakking toe evenals de reepjes kippendij.
  3. Voeg na 4 minuten kooktijd de stukjes sperzieboontjes toe , breng op smaak met peper (en zout) en kook nog circa 8 minuten.
  4. Voeg de laatste minuut de witte delen van de paksoi toe. Vervolgens de taugé en het groen en laat even mee verwarmen.
  5. Schep de soep in voorverwarmde borden en bestrooi met de gefrituurde uitjes en garneer eventueel met rode peper. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

DE ORIGINELE TEKST ( 4 personen) Doe 1½ liter water, de bouillontabletten, ketjap, sambal en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne repen. :) Voeg samen met de noedels toe. Kook 10 min. Voeg na 4 min. de sperziebonen toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de paksoi in dunne repen. Verdeel met de taugé over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Proef aan de soep en voeg eventueel meer sambal, ketjap en of pindakaas
toe

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst