Recept
« Terug naar recepten
Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje
PT25M
Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje
Een heerlijk licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje te bereiden
Breng de bouillon samen met de slagroom en de tuinkers aan de kook. Laat het 5 minuten op een matig vuur trekken en breng het geheel op smaak met peper en zout. Vervolgens in de mixerblender fijn draaien en door een zeef in een andere pan gieten. Weer op het vuur zetten en warm houden tot gebruik. Verhit nu de olie in een pan en bak hierin de spekreepjes totdat ze lekker krokant zijn. Schep de spekjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. De brooddobbelstenen kun je vervolgens kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Schep de brooddobbelstenen in het bakvet regelmatig om totdat deze goudbruin en krokant (croutons) zijn. Schep de soep in kommen en voeg als laatste de spekreepjes en croutons toe.
Hilde Dumont zegt: