Recept
« Terug naar recepten
					
						Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje
Een heerlijk licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											9
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									spar
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje te bereiden
Breng de bouillon samen met de slagroom en de tuinkers aan de kook. Laat het 5 minuten op een matig vuur trekken en breng het geheel op smaak met peper en zout. Vervolgens in de mixerblender fijn draaien en door een zeef in een andere pan gieten. Weer op het vuur zetten en warm houden tot gebruik. Verhit nu de olie in een pan en bak hierin de spekreepjes totdat ze lekker krokant zijn. Schep de spekjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. De brooddobbelstenen kun je vervolgens kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Schep de brooddobbelstenen in het bakvet regelmatig om totdat deze goudbruin en krokant (croutons) zijn. Schep de soep in kommen en voeg als laatste de spekreepjes en croutons toe.
									
                    
Hilde Dumont zegt: