KookJij

Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje

Een heerlijk licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Licht gebonden tuinkerssoep met uitgebakken spekje te bereiden

Breng de bouillon samen met de slagroom en de tuinkers aan de kook. Laat het 5 minuten op een matig vuur trekken en breng het geheel op smaak met peper en zout. Vervolgens in de mixerblender fijn draaien en door een zeef in een andere pan gieten. Weer op het vuur zetten en warm houden tot gebruik. Verhit nu de olie in een pan en bak hierin de spekreepjes totdat ze lekker krokant zijn. Schep de spekjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. De brooddobbelstenen kun je vervolgens kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Schep de brooddobbelstenen in het bakvet regelmatig om totdat deze goudbruin en krokant (croutons) zijn. Schep de soep in kommen en voeg als laatste de spekreepjes en croutons toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Britney, je kan gerust de spekblokjes achterwege laten dan heb je tuinkerssoep. Groetjes Hilde KookJij
britney

britney zegt:
Ik snap er niet alles van. Het kan wel nog beter voor mij. Ik wilde tuinkerssoep zonder spekjes eigenlijk, hebben jullie dat dan ook.