KookJij

Lettercakejes met gembercrème

Een heerlijk lettercakejes met gembercrème recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lettercakejes met gembercrème te bereiden

1. Verwarm de oven tot 180°C. Vet de vorm in en bestrooi met bloem.
2. Splits de eieren en klop de eiwitten tot sneeuw. Doe er de suiker bij en klop 2 minuten. Doe er dan de dooiers en wat kleurstof bij. Meng tot een homogeen beslag. Bak het 25 minuten in de bakvorm.
3. Breng de melk aan de kook met de gember. Klop de eieren, dooiers en suiker tot een dikke, witte crème. Meng er de gezeefde bloem door. Klop de warme melk door de crème en giet weer in de pan. Laat 5 minuten indikken. Roer goed. Roer er, van het vuur, boter en maanzaad door.
4. Snijd het gebak in 3 lagen. Bestrijk er 2 met crème en leg ze op elkaar. Dek af met de 3de. Laat 3 uur koelen.
5. Klop de eiwitten op met de mixer. Doe er de poedersuiker bij en klop op tot een glad, wit glazuur. Bestrijk het gebak ermee en snijd het in stukken. Versier met schrijfglazuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst