Recept
« Terug naar recepten
					
						Leng in romige waterzooi
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Leng in romige waterzooi
Een heerlijk leng in romige waterzooi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									vishandel Vandermaesen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Leng in romige waterzooi te bereiden
 Schil de krielaardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Snijd de groenten in fijne reepjes en verdeel de visfilets in stukken.
Kook de groenten beetgaar in de visfumet en laat op het laatst de visstukken erin gaar pocheren (een 2-tal minuten).
Haal de stukken vis uit de visfumet, verdeel ze over diepe voorverwarmde borden en schik de krielaardappelen ertussen.
Giet de room bij de visfumet, meng met 3/4 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bind eventueel met maïszetmeel en verdeel de soep over de borden. Garneer met de resterende peterselie en een basilicumblaadje.
									Snijd de groenten in fijne reepjes en verdeel de visfilets in stukken.
Kook de groenten beetgaar in de visfumet en laat op het laatst de visstukken erin gaar pocheren (een 2-tal minuten).
Haal de stukken vis uit de visfumet, verdeel ze over diepe voorverwarmde borden en schik de krielaardappelen ertussen.
Giet de room bij de visfumet, meng met 3/4 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bind eventueel met maïszetmeel en verdeel de soep over de borden. Garneer met de resterende peterselie en een basilicumblaadje.
 
                    





 
					