KookJij

Lauwwarme Ravioli Caprese

Dit gerecht is een combinatie van een gevulde pasta (Ravioli) die eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft, en een salade Caprese die je er normaal gesproken eerder naast zou serveren. Omdat de pasta met alleen een plens olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas een beetje kaal is vond ik het wel een leuk idee om deze twee gerechten samen te voegen. Eerlijk gezegd te simpel voor woorden maar het resultaat was verbluffend lekker. De smaak van de salade Caprese kwam doordat het een beetje lauw werd van de warme pasta heel erg goed tot zijn recht. En de topping van Parmezaanse kaas maakte het geheel nog lekkerder. Ik vind nu dat het een ideale combinatie is en zal het niet zo snel nog eens apart van elkaar serveren.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lauwwarme Ravioli Caprese te bereiden

  1. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden, snijd de mozzarella dormidden, snijd de ui in halve ringen, rasp de gewenste hoeveelheid kaas, snijd de basilicum in reepjes.
  2. - Maak van de tomaatjes, mozzarella, ui, basilicum een salade en voeg olijfolie en peper & zout toe.
  3. Kook de ravioli al dente en laat even uitlekken.
  4. Meng de salade door de uitgelekte ravioli en voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe.
  5. Bestrooi met de versgeraspte Parmezaanse kaas.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er ciabatta of foccacia bij.
Je kunt er ook nog een handvol rucola aan toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst