Recept
« Terug naar recepten
					
						Langoustinestaartjes in groene saus
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Langoustinestaartjes in groene saus
Een heerlijk langoustinestaartjes in groene saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 - > Speciale gelegenheden - Kerst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Langoustinestaartjes in groene saus te bereiden
  Verwijder pantser van de langoustinestaartjes.
Snijd de staartjes in de lengte doormidden, verwijder darmpjes, maar laat ze bij het staartstuk aan elkaar zitten.
Kook de erwten in de visfond gaar en pureer ze vervolgens in mixer/blender.
Wrijf de massa door zeef en laat samen met de room even opkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Uitserveren:
Bedek bodem van voorverwarmd klein bord met een beetje saus en leg hierin 2 opengesneden langoustinestaartjes.
Leg tussen elk staartje reepje tomaat en garneer af met peterselietoefje.
									Snijd de staartjes in de lengte doormidden, verwijder darmpjes, maar laat ze bij het staartstuk aan elkaar zitten.
Kook de erwten in de visfond gaar en pureer ze vervolgens in mixer/blender.
Wrijf de massa door zeef en laat samen met de room even opkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van zaad en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Uitserveren:
Bedek bodem van voorverwarmd klein bord met een beetje saus en leg hierin 2 opengesneden langoustinestaartjes.
Leg tussen elk staartje reepje tomaat en garneer af met peterselietoefje.
                    
Christiane Vancoillie zegt: