KookJij

Lamsvlees met zoete aardappel en bonen

Een heerlijk lamsvlees met zoete aardappel en bonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsvlees met zoete aardappel en bonen te bereiden

Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
Fruit de uien in een braadpan, waarin je de olijfolie hebt verhit.
Pers de knoflook boven de pan uit.
Bak de aardappel al omscheppend in zo'n 7 minuten mee.
Bestrooi het vlees met zout en peper, doe dit bij het ui-aardappel mengsel en bak het rondom bruin.
Voeg de bonen, de tomatensaus en de sambal toe en verwarm dit 5 minuten mee.
Knip de selderij fijn en voeg dit toe.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rob van steensel

rob van steensel zegt:
Stamppot/puree van bataat en winter wortel, winterwortel iets langer koken dan de bataat' beide in kleine stukken 4/4 cm bij een voegen en stampen met klontje roomboter, stampen samen met draadjes vlees (doorregen runderlap) met een lekker kuiltje jus, laat maar komen die winter. Recept van landwinkel slagmaat BUNNIK heel veel vergeten winter groentes.
Jacky

Jacky zegt:
met kipfilet of varkensfilet ook lekker.:D
tbone

tbone zegt:
lijkt me lekker maar lamsvlees is niet zo gauw gaar moet dat niet als eerste gebakken worden?