KookJij

Lamsbout uit Rode Wijn

Een heerlijk lamsbout uit rode wijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1600 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsbout uit Rode Wijn te bereiden

1).Schoon de lamsbout, fatsoeneer hem en dep goed droog.
2).Doe de met "@ " gemerkte ingrediënten in een blender en draai daarvan een homogene pasta.
3).Smeer de lamsbout aan alle kanten goed in met de pasta en laat in de koelkast gedurende 24 uur marineren.
4).Verhit in een grote pan met dikke bodem en deksel 6 eetlepels roomboter met 2 eetlepels olijfolie en bak daarin de lamsbout aan alle zijden bruin.
5).Voeg nu de gepelde tomaten uit blik toe en de halve fles rode wijn (neem wel een goede rode wijn, aangezien het de bedoeling is om diezelfde wijn aan tafel te schenken) en laat het vlees gaar sudderen in ± 1 uur.
6).Haal het vlees uit de pan en zet het warm weg (bv in een oven die op 75°C staat).
7).Doe de plak ontbijtkoek, verkruimeld, bij de wijn-tomaten-mix en ook de fijngemaakte pruimen. Zet het gas wat hoger en kook de vloeistof voor 1/3 in.
8).Doe nu het vlees weer in de pan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :Serveer met puree (of witte rijst) en bv sperzieboontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

guus1

guus1 zegt:
Hallo Jan,
Ik ga dit gerecht een keer maken. Lijkt me lekker. Ik heb uitgerekend hoeveel tijd 1600 minuten is. Dat is dus: 26,666666 enz. uur. Dus bijna 27 uur, waarvan 24 in de koelkast.
Groetjes, Anno.