Bewaren in een luchtdicht doosje.
Na 6 weken gaat de kracht er uit.
Nieuwsbrief aanmelden
Probeer eens deze recepten
- Base Genep Bali, Balinese basis bumbu van de Balinese kooklesDeze basis kruiden en specerijen-mix (pasta) leerde ik als eerste om te maken op de kookles in Bali.
- Couscous saladeCouscous is een zeer populair gerecht uit Marokko met vele variatiemogelijkheden. Een salade is er é
- Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruidAfgelopen vrijdag weer eens genoten van deze heerlijke ovenschotel witte kool met gehakt en gegratin
- Twentse KruutkoekWedden :) dat je het beslag voor deze smakelijk kruutkoek in minder dan 10 minuten in de oven hebt st
- Thais currygehakt met prei en paddenstoelenLekker pittige wok-schotel van rundergehakt met shiitake, prei, Thaise groene curry en rode peper.
Ingrediënt informatie
Nootmuskaat
Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de Nootmuskaatboom (, die in regenrijke tropische kustgebieden gekweekt wordt. De muskaatnoot is ovaal van vorm en ongeveer twee en een halve centimeter lang.... Lees meer
Kruidnagel
Kruidnagel is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer overheersende smaak. Kruidnagelen zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom. Kruidnagelen zijn een ongeveer 1 cm... Lees meer
Kruidnagel
Kruidnagel is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer overheersende smaak. Kruidnagelen zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom. Kruidnagelen zijn een ongeveer 1 cm... Lees meer
Nootmuskaat
Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de Nootmuskaatboom (, die in regenrijke tropische kustgebieden gekweekt wordt. De muskaatnoot is ovaal van vorm en ongeveer twee en een halve centimeter lang.... Lees meer
Kruidnagel
Kruidnagel is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer overheersende smaak. Kruidnagelen zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom. Kruidnagelen zijn een ongeveer 1 cm... Lees meer
Nootmuskaat
Nootmuskaat is een specerij afkomstig van de Nootmuskaatboom (, die in regenrijke tropische kustgebieden gekweekt wordt. De muskaatnoot is ovaal van vorm en ongeveer twee en een halve centimeter lang.... Lees meer
Recept
« Terug naar recepten
Kruidenmix - koek - speculaas
PT10M
Kruidenmix - koek - speculaas
Een heerlijk kruidenmix - koek - speculaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Benodigdheden
Ingrediënten
1 deel gemberpoeder
1 deel kardamom poeder
1 deel koriander poeder
3 deel kaneelpoeder
0,5 deel nootmuskaat
0,5 deel witte peper
***
Speculaas
""""""""""""""""
4 delen gemalen kaneel
1 deel gemalen kruidnagel
1 deel gemalen foelie
1/3 deel gemberpoeder
1/5 deel cayenne peper
1/5 deel gemalen kardamom (zwart)
1/5 deel gemalen koriander
1/5 deel gemalen noot muskaat
1/5 deel gemalen anijs
***
Speculaas Simpel
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
6 theelepels kaneel
2 theelepels kruidnagel
2 theelepels nootmuskaat
1 theelepel witte peper
1 theelepel anijszaad
1 theelepel korianderpoeder
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Koek en Speculaaskruiden:
30 g kaneel
10 g koriander
10 g kruidnagel
2 g kardamom
4 g nootmuskaat
3 g gember
2 g cayenne peper
Ingrediënten
Benodigdheden
Bereiding
Hoe Kruidenmix - koek - speculaas te bereiden
*Alles door elkaar mengen.
Begin met de kaneel poeder en meng daar door heen één voor één alle ingredienten tot een homogene massa.
Begin met de kaneel poeder en meng daar door heen één voor één alle ingredienten tot een homogene massa.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Maak favoriet |
Deel op... |
Print dit recept |
E-mail dit recept |
Waardeer dit recept |