Recept
« Terug naar recepten
					
						Krentenbrood
						PT100M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Krentenbrood
Een heerlijk krentenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 100 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Carin Leenders de Vries  CaatKookt
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Krentenbrood te bereiden
   Maak het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng het warme water en de zachte boter erdoor.
Spoel de krenten af met heet water en laat ze even wellen in warm water.
Laat ze dan goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en schep ze om met de sukade.
Strooi de bloem erover en schep om.
Kneed het krenten-rozijnenmengsel door het brooddeeg en blijf kneden tot een mooi gemengd deeg ontstaat.
Laat het deeg nog 30 minuten rijzen op een vochtige, warme plaats.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een brood- of cakeblik in met boter.
Kneed het deeg nog een keer door, doe het dan in het bakblik en laat het nog 15 minuten narijzen.
Bak het krentenbrood in het midden van de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
									Meng het warme water en de zachte boter erdoor.
Spoel de krenten af met heet water en laat ze even wellen in warm water.
Laat ze dan goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en schep ze om met de sukade.
Strooi de bloem erover en schep om.
Kneed het krenten-rozijnenmengsel door het brooddeeg en blijf kneden tot een mooi gemengd deeg ontstaat.
Laat het deeg nog 30 minuten rijzen op een vochtige, warme plaats.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een brood- of cakeblik in met boter.
Kneed het deeg nog een keer door, doe het dan in het bakblik en laat het nog 15 minuten narijzen.
Bak het krentenbrood in het midden van de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
 
                    

 
					 
									
Sascha zegt:
Ik zou het eigenlijk niet weten of het ook voor de broodbakmachine geld.