KookJij

Krentenbrood

Een heerlijk krentenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Carin Leenders de Vries CaatKookt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krentenbrood te bereiden

Maak het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng het warme water en de zachte boter erdoor.
Spoel de krenten af met heet water en laat ze even wellen in warm water.
Laat ze dan goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en schep ze om met de sukade.
Strooi de bloem erover en schep om.
Kneed het krenten-rozijnenmengsel door het brooddeeg en blijf kneden tot een mooi gemengd deeg ontstaat.
Laat het deeg nog 30 minuten rijzen op een vochtige, warme plaats.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een brood- of cakeblik in met boter.
Kneed het deeg nog een keer door, doe het dan in het bakblik en laat het nog 15 minuten narijzen.
Bak het krentenbrood in het midden van de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sascha

Sascha zegt:
Beste Arie de Haan,
Ik zou het eigenlijk niet weten of het ook voor de broodbakmachine geld.
Arie de Haas

Arie de Haas zegt:
Geld dit recept ook voor de broodmachine.