Recept
« Terug naar recepten
Krachtige consommé van rivierkreeft en calvados
PT90M
Krachtige consommé van rivierkreeft en calvados
Een heerlijk krachtige consommé van rivierkreeft en calvados recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krachtige consommé van rivierkreeft en calvados te bereiden
Verwijder het vlees uit de rivierkreeft
(staart).
Hak de karkassen in de keukenmachine zeer fijn.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de gehake karkassen stevig aan in de olie.
Snijd de groenten zeer klein en voeg deze samen met de knoflook bij de karkassen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee(ontzuren).
Afblussen met de visbouillon en dan de tijm toevoegen.
Laat de soep gedurende 60 min. trekken op laag vuur.
Zeef de soep vervolgens en zet deze in het ijswater.
Als ze is afgekoeld, dan de eiwitten aan de soep toevoegen en langzaam al roerende tegen de kook brengen.
Als de soep kookt, deze 20 min. zachtjes laten trekken.
AFWERKING CONSOMMÉ:
Zeef de soep door een passeerdoek en breng hem opnieuw op temperatuur.
Op smaak brengen met peper, zout en een scheutje Calvados.
Snijd de rivierkreeftstaartjes in de lengte in dunne plakjes.
Verdeel deze samen met de kruiden in de koppen en giet de consommé er over.
(staart).
Hak de karkassen in de keukenmachine zeer fijn.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de gehake karkassen stevig aan in de olie.
Snijd de groenten zeer klein en voeg deze samen met de knoflook bij de karkassen.
Voeg de tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee(ontzuren).
Afblussen met de visbouillon en dan de tijm toevoegen.
Laat de soep gedurende 60 min. trekken op laag vuur.
Zeef de soep vervolgens en zet deze in het ijswater.
Als ze is afgekoeld, dan de eiwitten aan de soep toevoegen en langzaam al roerende tegen de kook brengen.
Als de soep kookt, deze 20 min. zachtjes laten trekken.
AFWERKING CONSOMMÉ:
Zeef de soep door een passeerdoek en breng hem opnieuw op temperatuur.
Op smaak brengen met peper, zout en een scheutje Calvados.
Snijd de rivierkreeftstaartjes in de lengte in dunne plakjes.
Verdeel deze samen met de kruiden in de koppen en giet de consommé er over.