KookJij

Koude watermeloensoep (hideg görög dinnye leves)

Een heerlijk koude watermeloensoep (hideg görög dinnye leves) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Cocktails
  2. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Gedronken in een Hongaars restaurant in Aszod en zag het daar ter plaatse bereiden
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koude watermeloensoep (hideg görög dinnye leves) te bereiden

Verwijder de groene schil van de meloen en snij de meloen in schijven en verwijder de zaden.
Schil de komkommer en snij in schijven.
Rasp wat van de schil van de meloen.
Schil de gember en snij in blokjes.
Pers de meloen en vang het sap op in een kommetje.
Pureer de meloenschijven en de komkommerschijven.
Voeg gember en limoenschil met kleine hoeveelheden toe en pureer even en breng zo op je gewenste smaak.
Laat goed afkoelen in de ijskast.
Serveer in een gekoeld glas, met suiker aan de rand en breng op smaak door toevoeging van een weinig suiker en alcoholische drank.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Kan ook zonder toevoeging van suiker en of alcoholische drank opgediend worden.
Koop liefst een doorgesneden meloen, dan zie je duidelijk de rijpheid en zeker een mogelijke overrijpheid zien. De meloen moet er sappig uitzien. Men kan, dat zegt men, de rijpheid ook bepalen door op een ganse meloen te kloppen met je vingers.
Is een zeer fris drankje.
Wordt soep genoemd, maar is eigenlijk een frisdrank.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst