KookJij

Recept voor Koude seldersoep met appel

Een heerlijk koude seldersoep met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven Appelen & peren
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Schil 2 appel, spoel de bleekselder, pel de ui. Snij alles in grote stukken.
2. Breng de gevogeltefond met een extra potje water aan de kook. Voeg de tijm, de peterselie en het laurierblaadje toe. Blancheer bleekselder, ui en appel 5 minuten in de fond. Verwijder en laat schrikkon onder koud stromend water. Zet selder, ui en appel afgedekt in de koelkast. Zeef de fond en laat hem afkoelen.
3. Voeg selder, ui en appel bij de afgekoelde fond en mix kort met de staafmixer. Zeef de soep. Breng op smaak met de honing en kruid naar smaak met zeezout en witte peper uit de molen. Hou de soep koel in de koelkast tot u ze serveert.
4. Zet de soepkommetjes een uur voor het opdienen in de diepvries. Verdeel ten slotte de soep over de kommetjes en werk af met plakjes appel en grof gesneden bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst