Recept
« Terug naar recepten
					
						Kooktermen-technieken en basisrecepturen
						PT0M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kooktermen-technieken en basisrecepturen
Een heerlijk kooktermen-technieken en basisrecepturen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 0 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kooktermen-technieken en basisrecepturen te bereiden
Au bain-marie:het verhitten in een pan die hangt of staat in een bak met heet water.
Balsamico-dressing:een mengsel van 1 eetlepel balsamico-azijn,3 eetlepels olie.Op smaak brengen met peper,zout en suiker.
Blancheren:Het korter of langer koken van voedingsmiddelen in water,waaraan zout is toegevoegd.
Blinis:kleine pannekoekjes.
Brunoise:in zeer kleine blokjes gesneden groenten
Coulis:vloeibare puree van groenten en /of fruit
Dresseren:het aankleden of opmaken van gerechten
Fond:sterk,vloeibaar aftreksel van beenderen of graten met een samenstelling van groenten,kruiden en specerijen
Glaceren:het glans geven aan ingrediënten
Julienne:dunne gelijkmatige reepjes gesneden groenten
Karameliseren:het kleuren van suiker door verhittng
Monteren:het afmaken van sausen door boter door het mengsel te kloppen
Passeren:vloeistof filteren door een zeef
Quenelle:een ovale of egale vorm,gemaakt met behulp van een hete lepel
Sauteren:bakken in boter of olie
Sorbetiëre:machine om ijs te draaien
Trancheren:in plakken snijden
									Balsamico-dressing:een mengsel van 1 eetlepel balsamico-azijn,3 eetlepels olie.Op smaak brengen met peper,zout en suiker.
Blancheren:Het korter of langer koken van voedingsmiddelen in water,waaraan zout is toegevoegd.
Blinis:kleine pannekoekjes.
Brunoise:in zeer kleine blokjes gesneden groenten
Coulis:vloeibare puree van groenten en /of fruit
Dresseren:het aankleden of opmaken van gerechten
Fond:sterk,vloeibaar aftreksel van beenderen of graten met een samenstelling van groenten,kruiden en specerijen
Glaceren:het glans geven aan ingrediënten
Julienne:dunne gelijkmatige reepjes gesneden groenten
Karameliseren:het kleuren van suiker door verhittng
Monteren:het afmaken van sausen door boter door het mengsel te kloppen
Passeren:vloeistof filteren door een zeef
Quenelle:een ovale of egale vorm,gemaakt met behulp van een hete lepel
Sauteren:bakken in boter of olie
Sorbetiëre:machine om ijs te draaien
Trancheren:in plakken snijden
 
                    





 
					