KookJij

Konijnenfilets en blauwgeaderde kaas

Een heerlijk konijnenfilets en blauwgeaderde kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijnenfilets en blauwgeaderde kaas te bereiden

Bereiding:
De blauwgeaderde kaas gladroeren met de roomboter en er de gehakte tuinkruiden bijvoegen. De helft van de geschilde en gehalveerde peren beetgaar koken in de wijn met de suiker en het citroensap. De overige peren in dobbelsteentjes snijden, kort afbakken in boter en het kooknat van de halve peren erbij gieten. De honing erdoor roeren en laten indikken.
De peerhelften bestuiven met kaneel en net voor het opdienen kort onder de ovengrill zetten.
De konijnenfilets afbakken in boter, kruiden met peper en zout en warm houden. Het braadvet afgieten, deglaceren met de kippenbouillon en de room en laten inkoken.
De kaasmengeling erdoor roeren tot een gladde smeuïge saus. De in plakken gesneden konijnenfilets opwarmen in de saus, op warme borden schikken en garneren met blokjes peer en halve peren met kaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst