KookJij

Recept voor Konijn op jagersmanier

Een heerlijk konijn op jagersmanier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de prei, wortel (zonder kern) en de ui en kleine stukken.
Doe wat boter in een soeppan en braad hierin de kippenvleugeltjes aan. Doe er dan de blokjes groenten bij en zet het geheel regelmatig om. De groenten mogen niet kleuren. Giet er dan 2 liter koud water op, laat het aan de kook komen en schuim het regelmatig af. Laat de bouillon ca één uur in de snelkookpan trekken. Zeef de bouillon en ontvet ze met keukenpapier. De bouillon niet zouten !!
Verwarm een oven voor tot 180º C. Zout en peper de konijnenbouten en braad ze in een braadslede in de boter en olijfolie aan alle kanten mooi bruin aan. Blus het geheel af met de witte wijn, de witte wijnazijn en voeg de laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de braadslede en zet deze ca 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip de konijnenbouten af en toe. Haal dan het deksel van de braadslede en laat de bouten nog eens 20 minuten gaan. Haal de bouten dan uit de braadslede en houd ze warm. Zet de braadslede apart. Zeef het kookvocht en kook het zo nodig in tot 3 ½ dl.
Doe voor het garnituur wat boter in de braadslede (zie boven) en fruit hierin de in ringen gesneden sjalotten de knoflook, de in kleine blokjes gesneden bacon, de peterselie en de rozemarijn. Schenk er dan 3 ½ dl kookvocht (zie boven) en de kalfsfond bij en kook het in tot een mooie saus. Maak deze saus af met de in blokjes gesneden koude boter. De saus mag hierbij niet meer koken.
Verwarm een oven voor tot 170º C. Schil voor de aardappelwaaiers de aardappelen en snijd ze met een dunschiller allemaal even groot. Snijd aan een lengtekant een stukje we zodat de aardappel mooi blijft liggen. Maak nu diepe, overdwarse inkepingen tot ½ cm van de onderkant. Leg in elke inkeping een stukje doorregen spek.
Smelt wat boter in een voor alle aardappelen passende braadslee en fruit hierin de knoflook licht aan. Breng de aardappelen op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en zet ze dan met de platte kant in de braadslee. Giet er nu zoveel kippenbouillon (zie boven) bij dat de aardappelwaaiers bijna voor de helft onder staan.
Zet de braadslee op het fornuis en breng de bouillon zachtjes aan de kook. Zet de braadslee dan in de voorverwarmde oven en bak de aardappelen 20 tot 30 minuten tot ze goudgeel en zacht aanvoelen als u er met een scherp mesje in prikt.
Serveren
Verdeel de saus met garnituur over 14 warme borden en leg daar een konijnenbout op. Leg er een takje rozemarijn op en leg er een aardappelwaaier bij. Serveer het direct uit.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst