KookJij

Kokkinisto kotopoulo “Ranzo Ionio”

Kokkinisto =rood maken van vlees door het in tomatensaus te bereiden. Kotopoulo = kip. Meestal wordt dit gegeten met rijst maar gebakken aardappelen en een Griekse salade zijn hier ook erg lekker bij. Zorg wel voor wat brood om alle sapjes op te deppen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Taverna Ranzo Ionio
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokkinisto kotopoulo “Ranzo Ionio” te bereiden

  1. Kipstukken bestrooien met peper en zout (evt. kipkruiden) en rondom aanbraden in olijfolie, daarna in een ovenschotel (met deksel) leggen.
  2. Uien fijnsnijden en in dezelfde pan glazig fruiten (eventueel wat extra olijfolie gebruiken) en over de kip doen.
  3. Knoflook (ongepeld) en de wijn erbij doen en er kerrie en kurkuma over strooien.
  4. Tomaten in stukken snijden en in een blender of keukenmachine fijn maken (passata) en over het geheel schenken.
  5. Laat dit geheel in een voorverwarmde oven in ongeveer 1 ½ uur gaar stoven. (180 graden C.)
  6. Als het geheel erg nat is kun je het laatste half uur de deksel eraf laten en als het te droog is kun je wat water toevoegen)

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Tijdens mijn vakantie in Griekenland mocht ik een dagje meekijken in de keuken van de Taverna van de accommodatie waar wij verbleven (Ranzo Ionio). Een ontzettend leuke kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Dit is een van de recepten die ze daar die dag klaarmaakten.
Thuis heb ik het nagemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het zeker nog vaker ga maken.
Ik vond het verrassend om te zien dat ze daar gebruik maakten van specerijen die ik niet zo voor de hand liggend vond zoals kurkuma en kerrie. Maar volgens Kostas en Stella, die ik deze dag mocht volgen, waren ze de laatste jaren daar ook een beetje aan het experimenteren met ingrediënten.
Leuk om te horen want zelf hou ik ook wel van een beetje creatief koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst