KookJij

Knolselderijsoep met knapperige bacon

Van een ander gerecht had ik nogal een groot stuk knolselderij over. Die heb ik gebruikt in deze soep. Kan als lunchssoep, voorgerecht of maaltijdsoep met lekker brood en een toetje na.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knolselderijsoep met knapperige bacon te bereiden

  1. Verwarm de olie in de soeppan en fruit de ui met de knoflook enkele minuutjes.
  2. Voeg de knolselderij toe en bak circa 7 mnuten mee.
  3. Voeg de bouillon toe , leg het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  4. Bak ondertussen de baco ineen droge koekenpan krokant.
  5. Voeg de demi crème fraîche toe en pureer de soep glad.
  6. Breng de soep op smaak met versgemalen peper, een snufje zout en de peterselie.
  7. Serveer de soep in voorverwarmde kommen en bestrooi de soep met de warme verkruimelde bacon.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Liever vegetarisch?
Neem groentebouillon en bestrooi de soep met wat geraspte kaas naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst