KookJij

Knoflooksoep

Een heerlijk knoflooksoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflooksoep te bereiden

Plet de tenen goed stuk met een look klopper in hout of met de achterkant van een goed keukenmes.
Neem 1 l water en voeg daarbij het geplet knoflook, een deftige scheut olijfolie, wat grof zeezout en drie soorten vers gemalen peperkorreltjes naar smaak
Laat dit alles koken.
Na het koken voeg je er gedroogde laurierblaadjes en een paar blaadjes salie aan toe.Van het vuur nemen en dit een kwartier laten trekken en dan door een zeef gieten.
Dan twee geklopte eidooiers al roerend toevoegen.De soep op een zacht vuurtje zetten en opwarmen zonder aan de kook te brengen.
Deze looksoep met geroosterd baguette brood opdienen.
Lekkkkker

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Voor de liefhebbers een tipp:
Denk aan de kollega's deze soep in de vakantie tijd met de familie genieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst