KookJij

Recept voor Knoflooksaus op mijn manier

Een heerlijk knoflooksaus op mijn manier recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: >4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Doe de mayo en de yoghurt in de kom en roer dit door elkaar.
Voeg naar smaak de knoflook, de kruiden bij elkaar, daarna eventueel de sherry (vieux mag ook).
Indien de saus wat te dik/lobbig is voeg dan naar behoefte de kookroom toe, hierdoor wordt hij wat zachter van smaak.

Door de saus een dag van te voren klaar te maken kunnen alle kruiden hun aroma verspreiden!

Mijn kookverhaal (Linda Bergsma)

Altijd succes, maar de saus valt altijd een beetje anders uit omdat ik altijd op 'smaak' werk en bijna niet volgens recept. Zelf hou ik van veel kruiden, maar dit is natuurlijk naar eigen behoefte aan te passen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke60

ineke60 zegt:
Marta Griekse yoghurt kun in bijna iedere supermarkt kopen. Als je het niet kunt vinden kun ook yoghurt uit laten lekken.Dit doe als volgt,een theedoek goed uitspoelen met water en azijn, zodat er geen zeepresten meer inzitten. Vervolgens volle yoghurt in doek gieten, theedoek in een zeef hangen met een bak er onder een paar uur in de koelkast uit laten lekken (dit is de ouderwetse hangop, ook lekker als toetje met bv. fruit). Oppassen dat de bak niet over loopt er komt vrij veel vocht uit. Hoe langer hij staan hoe dikker hij wordt.:p
corrine

corrine zegt:
Ook ik heb een "eigen" knoflooksaus maar vindt het leuk ook om anders te maken. Maar over die toscaanse dipper;is er nou echt geen makkelijkere manier eraan te komen?:?
ineke

ineke zegt:
Reactie voor Johan,
In plaats van zure room 3/4 mayo en 1/4 volle yoghurt ,verse bieslook, een beetje suiker,zout en olijfolie.Heeeerlijk :p
Linda

Linda zegt:
Grietje, als je geen makropas hebt dan kun je bij www.oilvinegar.com terecht voor deze producten.
Grietje56

Grietje56 zegt:
Lekker recept, lijkt me. Maar shipsss als je op het platte land woont? en/of geen makropasje hebt...heb er dus nix aan.
linda

linda zegt:
de toscaanse dipper haal ik bij de macro, hier heb je echter wel een pas voor nodig. Het is ook te verkrijgen bij Oil en Vinneger. hier moet je maar even op google'en
Linda

Linda zegt:
De griekse yoghurt kun je halen bij de lidl, dit is wel een seizoens product, maar verkoopt goed dus zit deze wat langer in het ass. Is ook heerlijk om als nagerecht te gebruiken. De yoghurt van 'vroeger'!
martha

martha zegt:
linda kan ik de griekse yoghurt overal kopen ?
corrine

corrine zegt:
lijkt me lekker maar waar haal ik de toscaanse dipper?
linda1

linda1 zegt:
Johan, dank je voor je reactie, maar ik heb in mijn recept speciaal de griekse yoghurt genoemd, deze is namelijk niet zuur! succes
linda1

linda1 zegt:
Mkruithof, de verhouding is 50% om 50% en neem wel de griekse yoghurt, deze is namelijk heerlijk romig :p en niet zuur!
Johan

Johan zegt:
Voor deze saus is yoghurt te zuur.
De zure room van Lidl is juist romig, kost 0,35 cent en is heerlijk.
De verhouding is 50% van mayo en zure room.
mkruithof

mkruithof zegt:
linda wat is de verhouding mayo-yoghurt :?
Johan

Johan zegt:
Voor mij is de lekkerste knoflooksaus:
Mayonaise (eventueel 50% mayo en 50% zure room van Lidl)
Enkele teentjes verse knoflook.
Gedroogde bieslook. (geen oud potje)
Goed mengen, eventueel lepel water toevoegen.
Succes verzekerd.
Peter

Peter zegt:
Zonder het geprobeerd te hebben denk ik al dat het gaat smaken! Een simpel idee om de 'standaard' knoflooksaus wat te pimpen. Ga ik zeker doen, bedankt.