KookJij

Recept voor Knoflookgarnalen uit de oven

Een heerlijk knoflookgarnalen uit de oven recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Zet de oven op 180˚C.
Ontdooi de scampi's, pel ze en verwijder eventueel de zwarte darm. Verdeel de boter en de olijfolie over 4 ovenvaste niet te grote ovenschaaltjes (niet groter dan een diameter van 17cm).
Kruid de boter en olijfolie al een beetje met zout en peper. Zet de ovenschoteltjes een minuut of 7 in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is.
Haal de ovenschoteltjes uit de oven, verdeel de scampi's over de 2 ovenschaaltjes. 15 scampi's per persoon. Kruid nogmaals lichtjes met zout, peper en eventueel Cayennepeper.
Meng alles goed om en plaats de schaaltjes met de scampi's in de oven voor nogmaals 10 minuten of totdat de scampiâ's mooi roze van kleur zijn.
Haal uit de oven en dien warm op. Lekker met stokbrood, ciabatta of focaccio.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Geke,
Als je een account aanmaakt op KookJij, kun je de recepten printen en ook toevoegen. Je email adres is overigens niet zichtbaar.
Vriendelijke groet,
Anna. KookJij.
gekekleinenber@hotmail.com

[email protected] zegt:
Vind het recept heerlijk, heb een vers pepertje gebruikt nog een vraagje waarom wordt mijn E-mail adres niet geaccepteerd??? en kan ik het recept alleen maar uitprinten als jullie mijn E-mail adres hebben??? Geke.
Sonja

Sonja zegt:
Ga dit nog eens klaarmaken maar met wok olie van conimex en met ansjovis . :p
Sonja

Sonja zegt:
Ik heb dit gerecht zondag klaargemaakt en heb bij de marinade ook nog wat peterselie aan toegevoegd.Het is super lekker . Het is zoals ik het wou. Bedankt voor uw recept!
Anneke HARKEMA

Anneke HARKEMA zegt:
Voor een nog lekkerder resultaat, wok ze in Pinda olie. MMMM
Marileen

Marileen zegt:
Wij zijn er ook verslaafd aan,ik zet ze ook ruimschoots van te voren al in de marinade,en ik gebruik altijd wok-olie van Conimex,dat geeft het net een ander smaakje.IPV cayennepeper,doe ik er een rood pepertje door,zonder de zaadjes.Maar dit recept verdiend ook zeker een pluim,hoor!:p
tamara

tamara zegt:
Heeeerlijk!:P
anneke hooft

anneke hooft zegt:
ook gemaakt net als de geroosterde scampi's weer heerlijk
aldendorff

aldendorff zegt:
Tip: een Auslese Rheinessen 2004 smaakt hier voortreffelijk bij
aldendorff

aldendorff zegt:
Heb de garnalen net gegeten. Mijn man is er helemaal stuk van. Mijn avond kan dus niet meer stuk. Ik vond ze trouwens zelf ook super lekker. Voor herhaling vatbaar. Toprecept en niet veel werk.Groetjes Anneke
Barbera

Barbera zegt:
Heerlijk simpel en lekker! Nu al een paar keer gemaakt.
Nog lekkerder.... de garnalen van te voren al marineren in de knoflook met olie en een gesnipperd rood uitje!
P. Koster

P. Koster zegt:
Wanneer moet de knoflook toegevoegd worden??
Eef

Eef zegt:
jammer dat je vergeten bent om te vermelden wanneer je de knofloof (reepjes?) erbij moet doen. Dit is volgens mijn de basis van het recept.
BiBi

BiBi zegt:
Ik maak het zelf ook regelmatig ..klein beetje anders wel maar ohhh zo lekker ..veel knoflook en stukjes brood
Ronny

Ronny zegt:
Vraag 1. Ja, rauwe garnalen. Ze worden gegaard in de oven.
Vraag 2.Ja, de knoflook moet geperst worden en komt in de olijfolie en boter terecht.