KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Knoflookgarnalen uit de oven

Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Zet de oven op 180˚C.
Ontdooi de scampi's, pel ze en verwijder eventueel de zwarte darm. Verdeel de boter en de olijfolie over 4 ovenvaste niet te grote ovenschaaltjes (niet groter dan een diameter van 17cm).
Kruid de boter en olijfolie al een beetje met zout en peper. Zet de ovenschoteltjes een minuut of 7 in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is.
Haal de ovenschoteltjes uit de oven, verdeel de scampi's over de 2 ovenschaaltjes. 15 scampi's per persoon. Kruid nogmaals lichtjes met zout, peper en eventueel Cayennepeper.
Meng alles goed om en plaats de schaaltjes met de scampi's in de oven voor nogmaals 10 minuten of totdat de scampiâ's mooi roze van kleur zijn.
Haal uit de oven en dien warm op. Lekker met stokbrood, ciabatta of focaccio.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

zegt:
Beste Geke,
Als je een account aanmaakt op KookJij, kun je de recepten printen en ook toevoegen. Je email adres is overigens niet zichtbaar.
Vriendelijke groet,
Anna. KookJij.
gekekleinenber@hotmail.com

zegt:
Vind het recept heerlijk, heb een vers pepertje gebruikt nog een vraagje waarom wordt mijn E-mail adres niet geaccepteerd??? en kan ik het recept alleen maar uitprinten als jullie mijn E-mail adres hebben??? Geke.
Sonja

zegt:
Ga dit nog eens klaarmaken maar met wok olie van conimex en met ansjovis . :p
Sonja

zegt:
Ik heb dit gerecht zondag klaargemaakt en heb bij de marinade ook nog wat peterselie aan toegevoegd.Het is super lekker . Het is zoals ik het wou. Bedankt voor uw recept!
Anneke HARKEMA

zegt:
Voor een nog lekkerder resultaat, wok ze in Pinda olie. MMMM
Marileen

zegt:
Wij zijn er ook verslaafd aan,ik zet ze ook ruimschoots van te voren al in de marinade,en ik gebruik altijd wok-olie van Conimex,dat geeft het net een ander smaakje.IPV cayennepeper,doe ik er een rood pepertje door,zonder de zaadjes.Maar dit recept verdiend ook zeker een pluim,hoor!:p
tamara

zegt:
Heeeerlijk!:P
anneke hooft

zegt:
ook gemaakt net als de geroosterde scampi's weer heerlijk
aldendorff

zegt:
Tip: een Auslese Rheinessen 2004 smaakt hier voortreffelijk bij
aldendorff

zegt:
Heb de garnalen net gegeten. Mijn man is er helemaal stuk van. Mijn avond kan dus niet meer stuk. Ik vond ze trouwens zelf ook super lekker. Voor herhaling vatbaar. Toprecept en niet veel werk.Groetjes Anneke