KookJij

Knapperige flensjes met roomijs en gemarineerde aardbeien

Een feestelijk dessert met flensjes en ijs.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knapperige flensjes met roomijs en gemarineerde aardbeien te bereiden

Limoen schoonboenen en groen schil er af raspen. Limoen uitpersen. In kom limoensap, limoenrasp, likeur en 3 eetlepels poedersuiker door elkaar roeren. Aardbeien voorzichtig wassen, kroontjes verwijderen en aardbeien in vieren snijden. Aardbeien door limoenmarinade scheppen en minstens 1 uur laten staan. Amandelen grof hakken. In koekenpan 50 g boter smelten. In kom bloem, zout, eieren en melk met garde tot glad beslag kloppen. Gesmolten boter erdoor roeren. Beslag 1 uur laten staan.

Bereiden
IJs uit vriezer nemen en iets zachter laten worden. Amandelen door beslag roeren. In koekenpan restje boter verhitten. 1/6 deel van beslag over panbodem laten uitvloeien en flensje bakken tot bovenkant droog is, flensje keren en ook onderkant goudbruin bakken. Op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warm houden. Op zelfde manier nog 5 flensjes bakken. De flensjes op zes borden leggen. In midden 3 bolletjes ijs scheppen en aardbeien met marinade erover verdelen. Bestuiven met rest van poedersuiker en toef slagroom erop spuiten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hihi, dat is een foutje in het recept, ik zal het even aanpassen.
Groetjes,
Anna.
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
dit lijkt me heerlijk,maar ik snap iets niet,
4 flensjes op 6 borden leggen.........