KookJij

Kleine gemarineerde zalmspies

Een heerlijk kleine gemarineerde zalmspies recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine gemarineerde zalmspies te bereiden

Meng 4 eetlepels grof zout met 2 eetlepels suiker en fijngehakte dille en wrijf de zalm ermee in.Dek de vis af met een stukje huishoudfolie en zet hem ongeveer 12 uur in de koelkast om te marineren.Schraap vervolgens de marinade eraf en verdeel de vis in plakjes zoals u dat bij gerookte zalm doet.Laat de martini met de sjalotjes en 6 peperkorrels zachtjes inkoken tot u nog 11/2 deciliter vloeistof over heeft en schenk de vloeistof door een zeef.Week de gelantineblaadjes in koud water,knijp ze uit en los ze op in de warme visfond.Roer de ingekookte martini erdoorheen.Aromatiseer de gelei met gehakte dille en schenk een bodempje gelei in de vormpjes,waarna u deze in de koelkast zet zodat de gelei kan opstijven.Leg vervolgens de plakjes zalm en blaadjes dille in de vormpjes en schenk er zoveel gelei op als nodig is om de vormpjes te vullen.Zet ze nog minstens 6 uur in de koelkast alvorens de aspics uit de vormpjes te halen.Als er gelei over is kunt u die op een bord schenken,laten opstijven en met een mes fijn hakken.Serveer de aspics gegarneerd met dille,witte druiven en eventueel wat fijngehakte gelei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst