KookJij

Kippensoep: helder, pittig en tikkeltje chinees

Een heerlijk kippensoep: helder, pittig en tikkeltje chinees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: me, myself and I
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippensoep: helder, pittig en tikkeltje chinees te bereiden

Trek van de kippenbout een bouillon samen met de foelie, zwarte peperkorrels en het laurierblad.
Als het kippenvlees gaar is, dit uit de bouillon halen, in stukjes snijden, afkoelen en in de koelkast bewaren.
De bouillon zeer snel afkoelen; daarna het vet er af scheppen; foelie, peperkorrels en laurierblad verwijderen.
Intussen een omelet bakken van de 2 eieren met een scheutje water en versgemalen zwarte peper en wat zout.
Omelet in smalle reepjes snijden.
De prei in smalle halve ringetjes snijden.
Bouillon verwarmen, knoflook, bouillonblokje en flinke scheut ketjap toevoegen.
Daarna ook de kip toevoegen en even kort door laten koken.
Prei en de reepjes omelet er bij doen en nog 2 minuutjes laten koken.
Proeven en eventueel nog ketjap, zout, peper er bij doen.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik gebruik altijd biologische of eventueel scharrelkip.
Het vlees hiervan vind ik veel smakelijker en steviger.

Vaak maak ik de bouillon al een dag van te voren, zodat ik op de dag zelf het gelijk kan ontvetten en door kan gaan met de bereiding.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Ja, ik zelf heb ook de neiging om kippensoep te gaan maken en eten als ik me niet zo lekker voel. Alleen vind ik het vet niet zo lekker, vandaar dat ik er altijd heel veel van af haal....
flavia

flavia zegt:
Lekker soepje, Gea. En Lekkerbekske, je hebt gelijk. Mijn moeder is van Indiaanse afkomst. We kregen altijd kippensoep als we ziek waren.
Anna

Anna zegt:
Klopt helemaal;) Plus het feit dat je soepje ook nog eens heel rijk van smaak is. En dan nog het liefst uren laten trekken op een heel zacht vuurtje. :D:D
Het kippetje dan, he? ;-)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hi Anna,
Volgens de Indianen zitten in dat vet juist de beste natuurlijke geneesmiddelen. Als een van hen ziek is, gaat er meteen een scharrelkip in de soeppot, want dat helpt je het vlugste over een griep of kou zonder schade aan te brengen aan je natuurlijke weerstand.
Anna

Anna zegt:
Mooi recept, Gea! Niet AL het vet eraf halen, maakt de soep toch rijker;)
En Lekkerbekske; dat zijn toch de lekkerste kippetjes!:D Gelukkig worden wij hier ook steeds bewuster wat betreft het aanschaffen van dierlijk voedsel.
Groetjes,
Anna.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Wij hebben een dozijn kippen in de diepvries, die we gekocht hebben bij de Amish farmer hier kortbij en eentje ervan gaat morgen de crockpot in voor dit recept. De Amish gaan nog steeds tewerk als vroeger en gebruiken zelfs geen electriciteit, telefoon of andere moderne goederen en middelen. Biologischer kan men het nergens vinden.Thanks for sharing.
derbyke

derbyke zegt:
Toppie soepje :);):p
gea

gea zegt:
Dit is snel geplaatst!!! Halfuurtje geleden ingezonden. @KookJij@Overtoom???