KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Kippenlever à la Hindu

Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Brood - Beleg
  3. > Hapjes - Warm
  4. > Snacks - Warm
  5. > Voorgerechten - Warm
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. De levertjes goed spoelen onder een lopende koude kraan, vervolgens drogen en schonen.
  2. Doe ze in een kom en prik er met een vork gaatjes in.
  3. Zorg er dan verder voor dat de levertjes kleiner gemaakt worden en van gelijke (ongeveer) grootte zijn.
  4. Meng dan de levertjes met de knoflook, de lombok en zeezout + peper. Zet dat even weg.
  5. Dan de rijstolie verhitten en daarin de uien aanfruiten tot ze glazig zijn geworden. Dan de masala er bij doen en weer eventjes doorbakken.
  6. Nu gaat de lever-mix er bij. Al roerend goed doorbakken gedurende een minuut of 8, dan is de lever wel gaar.
  7. Geef er rijst bij met atjar en urap urap.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Warme thee en koud bier gaan altijd wel goed hierbij.
Als wijn zou je kunnen denken aan een rose wijn of een lichte rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst