KookJij

Kipfilet met champignons en parm.kaas uit de oven

Een heerlijk kipfilet met champignons en parm.kaas uit de oven recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet met champignons en parm.kaas uit de oven te bereiden

Oven voorverwarmen op 250° C.
Champignons schoonmaken en in vieren snijden. Olie in de wok verhitten en champignons hierin zolang bakken tot al het vocht is verdwenen. Op smaak maken met peper en zout.
Room verwarmen in een kookpan(netje) tot deze gaat binden.
Kipfilet kruiden met peper en zout.

Ovenschaal invetten met olie. Kipfilet in de ovenschaal leggen. Champignons erover verdelen. 2/3 van de Parmezaanse kaas door de room roeren en over de champignons gieten. De rest van de Parmezaanse kaas eroverheen strooien. 15-20 minuten in het midden van de oven zetten tot de korst goudbruin is.

Mijn kookverhaal (Chantal Drok)

Dit was het beste gelukte recept tijdens mijn kookavond van onze kookclub. Het was super mals en extreem lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

chantald

chantald zegt:
nee hoor. de kip wordt gegaard in de oven en wordt dan heerlijk mals.
Ronnie

Ronnie zegt:
Chantal,

die kipfilet moet die niet eerst gebakken zijn voordat ze in de oven gaat?